Isabel Schröder   music_theatre_director
     
Movies    
 
Het Vergeten Lichaam
een dromerij over de Sleeping Beauty

'Hoe is het mogelijk dat Doornroosje honderd jaar slaapt en niet ouder is geworden als zij weer wakker wordt?' Dat was de vraag die Isabel Schröder zich stelde toen zij als vijfjarige een roosje danste in het sprookjesballet 'Dornröschen' van het Stadttheater Würzburg.
In 1968 danste Maria Bovet in de Stadsschouwburg van Amsterdam de rol van de Doornroosje oftewel de Schone Slaapster bij het Nationale Ballet. Nu, meer dan dertig jaar later, werkten Schröder en Bovet samen aan een performance over dromen, slapen en ouder worden.

Deze voorstelling kan deels gezien worden als fictie, deels als theatrale documentaire. Door middel van licht, dans en levende taal wordt er een beeld geschetst van de jonge Aurora van toen. In "Het vergeten lichaam" wordt zij in herinnering gebracht en ontwaakt zij in het hier en nu.

Click links boven op MOVIES voor de trailer

Idee en regie: Isabel Schröder, met Maria Bovet en Nico Weggemans, licht: Henk van der Geest

Deze voorstelling kan helaas niet meer gespeeld worden door de ziekte van Maria Bovet. De film die van de voorstelling is gemaakt is echter wel te zien geweest op verscheidene festivals, o.a. Cinedans 2006, De rode loper, DasArts-Festival in Frascati en 'Darf ich bitten?', een dans-documentaire-festival in Keulen.

De dvd is op aanvraag te verkrijgen via deze site.

Een co-productie van DasArts, TGAurora en hetveem theater 2005