Isabel Schröder   music_theatre_director
     
 
Finsterstimmen
van Kees Roorda

"Een hyper-naturalistische aanpak in combinatie met soeverein gehanteerde intimiteit verleidt de toeschouwer om de grensweg tussen theater en leven te betreden".

"Voor haar grandioze scènische omzetting van de vier korte monologen heeft gastregisseur Isabel Schröder samen met vormgever Ina Reuter een indrukwekkende installatie ontwikkeld: Een grote zwarte kubus in het studiotheater. Door de muren is een wirwar van stemmen te horen: streng, zacht en unheimisch. Dan worden de bezoekers twee aan twee het doolhof van kamers, gangen en deuren binnengeleid [...] Door de laatste deur verlaten de toeschouwers dit labyrinth en tevens het duistere verhaal van dit gezin. Verward, opgelucht, bevangen? In ieder geval gefascineerd door een magisch en theatraal avontuur, waar vier geweldige acteurs, regisseur Isabel Schröder en vormgever Ina Reuter hen doorheen hebben geleid."
Kieler Nachrichten

"Waarachtig spectaculair theater is er momenteel te zien in de hoofdstad van het Bundesland. [...] Dat is ook af te lezen aan de overweldigende bijdragen in het gastenboek dat in plaats van applaus klaarligt."
Schleswig Holsteiner Zeitung

Regie: Isabel Schröder
Vormgeving: Ina Reuter
Dramaturgie: Annika Hartmann

Moeder: Ellen Dorn
Zoon: Marko Gebbert
Dochter: Agnes Richter
Vader: Werner Klockow

Een productie van Theater Kiel 2010